fredag 11. januar 2013

Guttenes barnerom er ferdig!

Endelig!
Nesten tre år etter at eldstemann beriket livet vårt med sin ankomst, har vi hatt tid og rom og alt det der til å prioritere å gjøre ferdig barnerommet. (Kjøkken og bad er nå en gang hakket viktigere..).

Først noen bilder fra utgangspunktet:

Før vi rev det gamle taket.

Et lite hav av isolasjon…

Nydelige tømmervegger,  som flere har ment vi måtte beholde, men de er ikke så praktiske når det kommer til varmetap eller rengjøring, så vi gikk for å kle dem inn.

Ny vegg mellom rommene. 
Mye svalere om sommeren å ha rom vendt mot nord.

Oppussing krever sin støvsuger.

Finn en "feil".. :)

Ny dør har kommet på plass!

Her ser dere bjelken som også skapte litt hodebry for oss.

Isolasjon i taket på plass.

Isolasjon i veggene, og nytt skråtak.

Vi gikk for samme utførelse på skråen som i selve taket.

Det ser jo så enkelt ut på bildene, men det tok jammen litt mer tid  dette rommet enn vi hadde forventet. Som det gjerne gjør med oppussingsprosjekter, gamle hus og skjeve vinkler. Men det har blitt så fint nå at det tenker vi ikke på! Klare for de nyeste bildene?

Sponplater, sparkel og maling! 

Knallfornøyd med fargevalget, selv om det ble litt mer blått enn jeg hadde forventet. 

Gjett hvor mange ganger jeg måtte male vinduet?
Det magiske tallet er seks. Med hvalrossmage og flodhestføtter er det akkurat så lite gøy som det høres ut til.

Det er lektet ut sju cm utenpå tømmeret, så det blir nok plass til en liten stump eller to som kan speide utover hestegjerdene. 

Ungenes verktøy måtte så klart fram da vi skulle montere sengene.

Gulliver seng fra IKEA (takk lillebror Ja) var perfekt størrelse inne på rommet som er i overkant av åtte kvadrat, men med store deler skråtak.

Gjett om gutta boys syntes det var stilig å stå opp til dette! Jeg trenger vel ikke utdype at sengklærne med  dyremotiv ble svært så populære hos de allerede naturinteresserte sønnene våre.

Treåringen syntes det var vanskelig å bestemme seg for hvem som skulle sove i hva slags seng. Bjelken var veldig dekorativ, men der stod dessverre en stor mutter bl.a som ville vært skummel for en liten gutt å ligge ved siden av. Når HM i tillegg brukte edderkopp-kortet, var fruen i huset overbevist.

Spørs hvor lenge nattbordet får stå.

Det vakler for et godt ord, så jeg tviler på at det kan stå der inne så lenge, til tross for at ungene våre er rimelig rolige av seg. Spilledåsen er allerede konfiskert.

Kunne nesten tenkt meg til et sånt sengesett, jeg også!

Første natta der inne nå, det blir spennende å se hvordan ettåringen (evt foreldrene) takler å flytte fra sitt trygge sprinkelsengfengsel. Siden jeg har sagt at fødselen ikke kom til å finne sted før etter barnerommet stod klart, blir det jo også spennende å se hvor raskt den påstanden slår til.

God helg!

2 kommentarer:

  1. Så fint det ble:) vi har hensvik sprinkelseng fra ikea til snuppis, fulgte med en "planke" som vi kunne bytte ut den ene sprinkelrekken med, så nå har ho storjenteseng:) dermed må vi på med ny runde med leggerutiner. Heldigvis så sover ho som regel heile natta når ho først sovner:)
    I morgen er planen å vaske vogn og pakke fødebagen. Snuppis skal noen timer til svigersen, og da kan jeg vel ikke akkurat sitte med strikketøy heile tida(sjøl om det frister mye meir, hehe)..

    God helg:)
    Klemklem

    SvarSlett